header

Yeşil Kuruluş Sertifikaları Törenle Verildi…

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 6 Mart 2015 tarihinde düzenlenen törenle, Yeşil Havaalanı Kuruluşu Unvanı almaya hak kazananlardan Thy Opet’e 11 havalimanı için sertifikaları teslim edildi. Sertifikalar, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ tarafından; Teşekkür Belgeleri ise TSE Başkanı Vekili Doç. Dr. Mehmet Fahrettin ÖNDER tarafından Thy Opet İkmal ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı M. A. Levent KUTAN’a verildi.

Thy Opet İkmal ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı M. A. Levent KUTAN ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ
(Soldan Sağa)

6 Mart 2015 tarihinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından düzenlenen, Yeşil Havaalanı Kuruluşu Unvanı Sertifika töreninde 13 işletmeye sertifika verildi. THY OPET’te Yeşil Havaalanı Kuruluşu Unvanı almaya hak kazanan işletmeler içerisinde yer aldı.

THY OPET adına Yeşil Havaalanı Kuruluşu Unvanı Sertifikasını, THY OPET İkmal ve Operasyon‘dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı M. A. Levent Kutan aldı. THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş 11 havaalanıyla sertifika almaya hak kazandı.

SHGM tarafından 2009 yılında başlatılan uygulama ile havaalanlarında çevresel etkilerin azaltılması ve havaalanında çalışan personelin çevreye daha duyarlı hale gelmesi hedeflenmektedir.

2014 yılından itibaren TSE ile işbirliği içinde yürütülen proje kapsamında işletmelere, Yeşil Havaalanı Kuruluşu Unvanı Sertifikası verilmektedir. "Yeşil Havaalanı Projesi uygulama esasları"nı gerçekleştiren kuruluşlar, TSE'ye başvurarak belgelendiriliyor. Belgelendirilen kuruluşların SHGM’nin değerlendirmesinden sonra sertifika almaya hak kazanmaktadır. Bu yılda 13 kuruluşa farklı havaalanlarındaki faaliyetleri kapsamında 72 tane "Yeşil Kuruluş Sertifikası" verildi.

Sivil havacılıktaki gelişmelere paralel olarak artış gösteren gürültü ve emisyonun azaltılması, hava kalitesinin kontrolünü, katı atıkların ve atık suların yönetimi, kimyasal maddelerin kontrolün sağlaması açısından proje büyük önem taşımaktadır.

Yeşil Kuruluş Sertifikası almaya hak kazan işletmelere ayrıca TSE tarafından da teşekkür belgesi de verildi.

Thy Opet İkmal ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı M. A. Levent KUTAN ve TSE Başkanı Vekili Doç. Dr. Mehmet Fahrettin ÖNDER
(Soldan Sağa)